Pick the Grammys!

The Grammy Awards will be broadcast tonight at 7 p.m. on CBS-TV, which means it’s time for some prognostication, people!

Post your picks in the comments:

#1 Album of the Year–Nominees:
A) “The Suburbs,” Arcade Fire
B) “Recovery,” Eminem
C) “Need You Now,” Lady Antebellum
D) “The Fame Monster,” Lady Gaga
E) “Teenage Dream,” Katy Perry

#2 Record of the Year–Nominees:
A) “Nothin’ On You,” B.o.B Featuring Bruno Mars
B) “Love the Way You Lie,” Eminem Featuring Rihanna “Forget You,” Cee Lo Green
C) “Empire State Of Mind,” Jay-Z & Alicia Keys
D) “Need You Now,” Lady Antebellum

#3 Song of the Year–Nominees:
A) “Beg Steal or Borrow,” Ray LaMontagne
B) “Forget You,” Cee Lo Green
C) “The House That Built Me,” Miranda Lambert
D) “Love the Way You Lie,” Eminem featuring Rihanna
E) “Need You Now,” Lady Antebellum

#4 Best New Artist–Nominees:
A) Justin Bieber
B) Drake
C) Florence and The Machine
D) Mumford and Sons
E) Esperanza Spalding

#5 Best Pop Vocal Album–Nominees:
A) “My World 2.0,” Justin Bieber
B) “I Dreamed a Dream,” Susan Boyle
C) “The Fame Monster,” Lady Gaga
D) “Battle Studies,” John Mayer
E) “Teenage Dream,” Katy Perry

#6 Best Rock Album–Nominees:
A) “Emotion and Commotion,” Jeff Beck
B) “The Resistance,” Muse
C) “Backspacer,” Pearl Jam
D) “Mojo,” Tom Petty and the Heartbreakers
E) “Le Noise,” Neil Young

#7 Best R and B Album–Nominees:
A) “The Love and War Masterpeace,” Raheem DeVaughn
B) “Back to Me,” Fantasia
C) “Another Round,” Jaheim
D) “Wake Up!” John Legend and the Roots
E) “Still Standing,” Monica

#8 Best Rap Album–Nominees:
A) “The Adventures of Bobby Ray,” B.o.B.
B) “Thank Me Later,” Drake
C) “Recovery,” Eminem
D) “The Blueprint 3,” Jay-Z
E) “How I Got Over,” the Roots

#9 Best Country Album–Nominees:
A) “Up on the Ridge,” Dierks Bentley
B) “You Get What You Give,” Zac Brown Band
C) “The Guitar Song,” Jamey Johnson
D) “Need You Now,” Lady Antebellum
E) “Revolution,” Miranda Lambert

#10 Best Alternative Music Album–Nominees:
A) “The Suburbs,” Arcade Fire
B) “Infinite Arms,” Band of Horses
C) “Brothers,” the Black Keys
D) “Broken Bells,” Broken Bells
E) “Contra,” Vampire Weekend

5 thoughts on “Pick the Grammys!

  1. I haven’t listened to all of them but I’m basing my choices on buzz and hopes and snippets that I’ve caught. In cases that I was torn, I included the top 2 choices with my preference asterisked.

    #1 Album of the Year–Nominees:
    A) “The Suburbs,” Arcade Fire *
    B) “Recovery,” Eminem

    #2 Record of the Year–Nominees:
    D) “Need You Now,” Lady Antebellum

    #3 Song of the Year–Nominees:
    A) “Beg Steal or Borrow,” Ray LaMontagne

    #4 Best New Artist–Nominees:
    C) Florence and The Machine
    D) Mumford and Sons *

    #5 Best Pop Vocal Album–Nominees:
    C) “The Fame Monster,” Lady Gaga

    #6 Best Rock Album–Nominees:
    B) “The Resistance,” Muse *
    C) “Backspacer,” Pearl Jam

    #7 Best R and B Album–Nominees:
    D) “Wake Up!” John Legend and the Roots

    #8 Best Rap Album–Nominees:
    C) “Recovery,” Eminem
    D) “The Blueprint 3,” Jay-Z *

    #9 Best Country Album–Nominees:
    B) “You Get What You Give,” Zac Brown Band
    D) “Need You Now,” Lady Antebellum *

    #10 Best Alternative Music Album–Nominees: This one’s especially tough. It will likely be Arcade Fire given the album’s critical acclaim (I haven’t heard all of it yet. I’m really hoping for Band of Horses or Broken Bells. Broken Bells wins for me ever so slightly over Band of Horses.)
    A) “The Suburbs,” Arcade Fire
    B) “Infinite Arms,” Band of Horses
    C) “Brothers,” the Black Keys
    D) “Broken Bells,” Broken Bells *

    • Well done. You crushed me. I did not think that Lady Antebellum’s weak tea could win. Shows you what I know…

      • I had to live up to my name though I am surprised Lady Antebellum won that many though I have to admit that I really like the song. I’m a sucker for simple harmonies though.

  2. I am most definitely NOT picking the ones that I think deserve to win, nor the ones that I want to win–I am picking the ones I think will win (unless I really don’t want that one to win, in which case, I picked what I thought was the second best choice (because I hate rooting for something that I deeply despise; I’m ok with rooting for something to win that I don’t much care for–big difference)).

    Anyway, here goes:

    1. D
    2. C
    3. D
    4. A
    5. C
    6. B
    7. D
    8. D
    9. E
    10. C

  3. I’m not much into the Grammys and I remember a coworker once saying that it was a popularity contest. Still true? Is it about the number of sales and profits and less about true artistic merit?

    There are a few artists that may be interesting and fascinating, but does that equal good or great?

    Signed,
    Dontknow

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s